• Groothandelsprijzen
  voor particulieren!
 • Direct af te halen
  Grote voorraad!
 • Meer dan
  20 jaar ervaring!
 • Gratis bezorging!
  Boven € 350,-
085 06 01 500
Subscribe to RSS Feed

Ondervloeren

Ondervloer, de schakel tussen vloer en ondergrond

Een ondervloer is de schakel tussen de vloer en de ondergrond. Er zijn vele soorten ondervloeren verkrijgbaar, met ieder hun eigen specifieke eigenschappen. Een algemene eigenschap van een ondervloer is eventuele oneffenheden van de ondergrond te egaliseren. Zo wordt een vlak oppervlak gecreëerd, waarop de vloer geplaatst kan worden. Andere belangrijke eigenschappen die terug te vinden zijn in diverse soorten ondervloeren zijn geluidsisolatie en warmtegeleiding.

De normering voor geluidsisolatie is in Nederland vastgelegd in een certificaat volgens de internationale norm NEN-EN-ISO 140-8 en 717-2. Normeringen anders als TNO zijn in Nederland niet rechtsgeldig voor gestelde eisen in huur of koop overeenkomsten.

Om vloerverwarming en vloerkoeling goed tot zijn recht te laten komen dient er eveneens gebruik te worden gemaakt van een daartoe geschikte ondervloer.

 

Ondervloeren en hun toepassingen

Hieronder een uiteenzetting van diverse ondervloeren, met ieder hun eigen specifieke toepassingsmogelijkheden.

 

Alufoam

De relatief goedkope alufoam ondervloer is bij uitstek geschikt voor het leggen over een ondergrond van beton. Het zal laminaat of parket beschermen tegen opstijgend vocht uit de ondergrond, doordat het aan één zijde bestaat uit vochtwerende folie. Tevens zal de alufoam ondervloer zorgen voor reductie van het contactgeluid. Een ander voordeel kan de geringe dikte van 2 mm van deze ondervloer zijn, waardoor het inkorten van deuren meestal overbodig is.

 

Spemi-Combi

De Spemi-Combi ondervloer wordt gebruikt voor onder laminaatvloeren op vloerverwarming en behaalt tezamen met clicklaminaat een contactgeluid reductie van 10 dB. De Spemi-Combi heeft een dikte van 1.7 mm en bestaat uit een 100 micron dikke PE-folie met hierop een hoogwaardig schuim. Er resteert dan nog een egalisatievermogen van 1.1 mm.

De Spemi-Combi ondervloer is geschikt voor:

- geluidreductie tot 10 dB in combinatie met o.a. clicklaminaat ( TUV gecertificeerd )

- clicklaminaat op vloerverwarming/vloerkoeling, de Spemi-Combi heeft een warmteweerstand van 0.035 m2 K/W

 

Heat-foil

De heatfoil is een geluidreducerende ondervloer voor clicklaminaat en lamelparket en zeer geschikt voor vloerverwarming- en koeling. De heatfoil heeft in combinatie met clicklaminaat of lamelparket een contactgeluidreductie van 10 dB. Dit is TUV-getest en valt daarmee binnen de norm voor appartementen.

De ondervloer heeft een dikte van 1.2 mm en is opgebouwd uit hoogwaardig PE schuim, bevestigd aan een 200 micron dikke PE-folie. De heatfoil heeft een warmteweerstand van slechts 0.014 m2 K/W, waardoor hij heel geschikt is om te leggen als uw vloerverwarming tevens de hoofdverwarming is.

Eenvoudig zelf te leggen met een zelfklevende overlap. Daarbij dient dan de ondervloer zo te worden gelegd dat de grijze kant boven en de rode kant onder komt te liggen.

Eigenschappen van de heatfoil ondervloer:

- Rm waarde 0.014 KW1

- contactgeluidreductie van 10 dB Lin/21 dB Lw i.c.m. clicklaminaat

 

Hedifelt plaatjes

Een ondervloer voor onder tapijt en laminaat. Het is een veerkrachtig natuurproduct op basis van zachte houtvezels en egaliseert oneffenheden tot 3 mm. De ondervloer heeft verder een geluiddempende en isolerende eigenschap. De plaatjes kunnen zowel op een betonnen ondergrond als op een plankenvloer worden toegepast. Op de begane grond wordt geadviseerd om de plaatjes te leggen in combinatie met een vochtwerende PE-folie. De plaatjes hebben een dikte van 7 mm.

 

Thermofelt plaatjes

Thermofelt is een ondervloer speciaal voor onder tapijt of tapijttegels. De plaatjes hebben een dikte van 7 mm en leveren goede prestaties op het vlak van geluidreductie, thermisch isolatievermogen en vocht- en schimmelwering.

 

Finifelt plaatjes

Finifelt plaatjes gemaakt van hoogwaardig zachtboard van bitumen naaldhout. De plaatjes zijn geschikt voor huishoudelijk gebruik en voor zwevend gelegde vinylvloeren. Het zal oneffenheden egaliseren, het loopcomfort verhogen en koude vloeren isoleren. Tevens zal het de levensduur van het vinyl verlengen. Geadviseerd wordt om de plaatjes te leggen in combinatie met een dampdichte PE-folie, om zo eventueel optrekkend vocht tegen te gaan. De Finifelt plaatjes hebben een dikte van 5 mm.

 

Marathon Super plaatjes

Een geluidreducerende ondervloer van 6 mm dikte, met egaliserende en stabiliserende eigenschappen, te gebruiken onder vinyl.  De marathon Super plaatjes zijn opgebouwd uit een harde bovenlaag en een zachte onderlaag. De zachte onderlaag vlakt oneffenheden tot 2 mm uit. De harde bovenlaag voorkomt het inwerken van stoelpoten en andere voorwerpen. Daardoor zal het uiterlijk van de vloer niet worden verstoord, zoals nog weleens het geval is bij de toepassing van uitsluitend een zachtboard product. De vinyl altijd zwevend leggen op de ondervloer plaatjes. Het advies luidt om de plaatjes tezamen te leggen met PE-folie van voldoende dikte als vochtdampscherm. De Marathon Super zal een geluidreductie opleveren van 10 dB volgens de NEN-EN-ISO 717-2 norm, wanneer het in combinatie met een 3 mm verend vinyl wordt gelegd.

 

Silenzio Superbo ondervloer

Een ondervloer van rubber en wordt toegepast onder laminaat en parket. De Silenzio Superbo is een kwalitatief goede ondervloer met dito eigenschappen. Zo geeft de ondervloer een contactgeluidreductie van circa 20 dB en is tevens toepasbaar op vloerverwarming door de thermische weerstand van 0,01 m2 K/W. De dikte van de ondervloer bedraagt circa 2.5 mm.

 

Prijzen inclusief 21% BTW